A dézsmálás

Mamma épphogy hazaért a közeli bevásárlóközpontból és leállította a traktor motorját, Pappa már ott téblábolt körülötte. Tudta, hogy az asszony sok finomságot vásárolt, mert látta amikor a katalógusban olyan sokmindent bekarikázott. Ő a Legjavára volt igazán kíváncsi. Amíg Mamma kiszaladt megnézni mi az a ribillió a csirkék között, gyorsan bekarikázta a helyi terméket. Most kíváncsi volt. Kíváncsi, hogy Mamma észrevette-e a turpisságot, és megvette-e a három különlegességet.
Alig bírta már kivárni, hogy Mamma befejezze a vásárolt holmi kipakolását, és bemenjen a nagyszobába átöltözni. De valamiért nem ment... A konyhaasztalon rendezgetett valamit. Hmmm még nincs is ebédidő - töprengett Pappa. Mi ütött ebbe az asszonyba?
Mamma csak dudolászott, pakolászott, majd egyszercsak kilibbent a konyhából. Ekkor jött el Pappa ideje. Pillanatok alatt berohant a konyhába, leült az asztalfőre - mert ez ugyebár csak az ő helye -, és kibontotta élete első finomságát. A Borsos-mentás eperszósz íze mennyei volt. Nyammm. Mondhatni ízvarázs a legjavából. Nem bírta ki, mégegyet belekanalintott.
Balszerencséjére már Mamma állt az asztal túloldalán, kezében divatos mobiltelefonjával. No de Pappa! - sikkant föl az asszony, és amint a félszeg Pappa kilépett az előre megkomponált képből, ő egyből elkattintotta a telefon kameráját. Megszületett az első konyhás kép a LEGJAVA termékekről. Mamma rázummolt, és úgy gondolta szép lett. Lehet is emailezni, és várni a garantált nyereményt! Most a kóstolásért plusz egy finomságot adnak. 
De hogy ez a Pappa milyen mohó? Csak így nekiül megdézsmálni a most vásárolt készletet - gondolkodott félhangosan Mamma, miközben már az uráért aggódott. Mi lehet vele? Talán aztán éhes?
Mamma nem foglalatoskodott tovább a fotóval, majd este elküldi azt a levelet. Gyorsan rákeresett egyik kedvenc receptjére. Ma Köleses-tonhalas töltött paprika lesz LEGJAVA Csípős Paprikakrémmel. Ez egy gluténmentes recept, ami fontos, mert lehet átjönnek Giziék is. És a Gizi urának cöliákiája van (gluténérzékenyégnek is mondják, no). Már vagy három éve, hogy ez kiderült. Hasmenése, haspuffadása volt a Jóskának, aki le is fogyott. De amióta tudják mi a baj, szépen visszapendült. Mostmár csak egészségeseket, jókat kell ennie, meg vigyáznia, hogy hazai - és ha csak lehet adalékmentes - dolgokat egyen! 
Hát nincs olyan jó húsban mint a Pappa, de ahhoz, hogy valakinek ilyen jó és helyes ura legyen szerencse is kell. 😉


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések